Volleybalclub NVV Tienen (Nooit Volleerd Volley Tienen) is www.christianlouboutinsale.be de opvolger van de vroegere volleybalclub van het jeugdhuis de Knapzak. De ploeg speelde dan onder die naam. In de jaren '60 bereikt Knapzak Tienen het niveau van derde nationale. Bij het beëindigen van alle jeugdhuisactiviteiten, werd echter ook het volleybal stopgezet.

In 1972 startte men op een buitenterrein, gelegen bij het voormalige jeugdhuis, opnieuw met een recreatieploeg. In 1975 werd de nieuwe club NVV Tienen boven de doopvont gehouden en kreeg het stamnummer B.O 1405 van de Belgische Volleybalbond toegewezen. Aanvankelijk werd gestart met een herenploeg in vierde provinciale die hetzelfde jaar reeds promoveerde naar derde provinciale. In 1976 richtte NVV Tienen een damesploeg op eveneens in laagste afdeling van de Provincie Brabant. De damesploeg kende haar hoogtepunt midden de jaren tachtig. Ze trad aan in eerste provinciale en werd drie maal bekerfinalist van de Brabantse Volleybalbeker.

In 1992 was het de beurt aan de herenploeg, die veel successen boekte in eerste provinciale en eveneens de finale haalde van de Brabantse beker. Midden de jaren '80 werd er gestart met een jeugdopleiding.